Mentale gezondheid als basis voor succes

PLUK DE VRUCHTEN VAN GOED WERKGEVERSCHAP

De mentale gezondheid van je werknemers is cruciaal voor hun functioneren. En daarmee voor jouw succes. Mensen die goed in hun vel zitten presteren beter: dat is niet zweverig, maar wetenschappelijk bewezen.

De juiste zorg op het juiste moment

Dankzij de digitale insteek werken mensen met The Mental Move op een flexibele manier aan hun mentale gezondheid. Dat maakt het efficiënter dan een traditioneel traject, maar minstens zo effectief.

Bijdragen aan een wereldwijde beweging

Meer openheid en toegankelijke mentale zorg zijn voorwaarden voor gezonde, optimaal functionerende werknemers. Wereldwijd is een beweging in deze richting op gang gekomen, waar The Mental Move aan wil bijdragen.

Positieve invloed

Met The Mental Move heb jij als werkgever direct invloed op de prestaties van je medewerkers. Je geeft ze toegang tot een persoonlijk, digitaal ontwikkeltraject.

 Zo zorg jij er persoonlijk voor dat medewerkers lekkerder in hun vel zitten en beter presteren. Dat is goed werkgeverschap. En daar pluk jij de vruchten van.

Van preventie naar acceleratie

DE JUISTE ZORG OP HET JUISTE MOMENT

Preventie

Het lijkt zo’n dooddoener, maar voorkomen is écht beter dan genezen. Medewerkers die proactief hun mentale gezondheid checken, vergroten hun kracht en hun waarde voor de organisatie. The Mental Move helpt ze hierbij.

Zorg

Steeds vaker vallen mensen uit met psychische klachten. Op dat moment is er maar één remedie: ze helpen. The Mental Move geeft professionele mentale zorg, op een veilige en moderne manier.

Acceleratie

Ook als je niet ziek bent, kun je beter worden. Beter in je werk, beter in je rol of beter als teamspeler. The Mental Move coacht mensen in elke functie naar een hoger niveau.

Hoe werkt het?

THE MENTAL MOVE IN 3 STAPPEN

1. Eenvoudig registreren

Als werkgever meld je je aan voor The Mental Move. Vervolgens kunnen medewerkers gebruik van ons maken.

Medewerkers registreren zich en krijgen binnen vijf minuten toegang tot hun persoonlijke digitale ontwikkelruimte.

2. Aan de slag

Iedereen begint wanneer hij of zij eraan toe is. Consulten, een digitaal dagboek, praktische oefeningen en hoogwaardige wetenschappelijke content vormen samen een compleet traject. Via tekstberichten of videobellen hebben medewerkers direct contact met een ervaren psycholoog.

3. Vooruitgang meten

Gedurende het traject checken je medewerkers regelmatig hoe ze er mentaal voor staan. Ze ontdekken wat goed gaat en wat beter kan. Uiteindelijk komen ze er sterker uit, ongeacht de situatie waarin ze instapten.

De kosten van verzuim

HOEVEEL WERKNEMERS HEB JE?

0
0
collega’s worstelen met enige vorm van psychische klachten
0
werkdagen per jaar gaan verloren door werkgerelateerde stress, depressie en angst
0
zijn de jaarlijkse kosten van werkverzuim met een psychische oorzaak

Bij bovenstaande berekening is uitgegaan van de volgende getallen:

  • 20% van de mensen in de werkende leeftijd heeft te maken met een lichte of matige psychische aandoening. [Bron: Nederlands Instituut van Psychologen]
  • Gemiddeld is er in Nederland sprake van 4,5% verzuim op het totaal aantal gewerkte dagen in een jaar. [Bron: CBS]
  • 1/3 van dit verzuim wordt veroorzaakt door psychische klachten. [Bron: Nederlands Instituut van Psychologen]
  • We zijn in de berekening uitgegaan van 260 werkbare dagen per jaar voor een full-time medewerker.
  • Voor de berekening van de jaarlijkse kosten voor het verzuim zijn wij uitgegaan van een modaal inkomen van €3.000 bruto per maand met een opslag van 40% voor werkgeverslasten.
Gezonde medewerkers, een optimaal functionerend team en een positief werkklimaat: met The Mental Move maak jij je organisatie klaar voor de toekomst.

Meer weten? We laten je graag zien hoe mentale back-up er in de praktijk uitziet. Vul het formulier in en we nemen contact met je op!

    Ik ontvang graag de nieuwsbrief van The Mental Move.