Skip to main content

Direct online toegang tot ervaren en gekwalificeerde psychologen

Onze mentale helpdesk met e-consults zorgen voor laagdrempeliger en snelle toegang tot goede preventieve zorg van ervaren psychologen. Omdat we allemaal wel eens vastlopen, de behoefte hebben om te sparren of ons hart willen luchten. En omdat we het allemaal lastig kunnen vinden om hulp te vragen.

  • Binnen 48 uur beschikbaar
  • Anoniem (werkgever ontvangt geen informatie)
  • Volwaardige sessies

We zochten naar een partner die de focus kan leggen op preventie omdat we dit los wilden trekken van de verzuimbegeleiding. We kunnen ons goed vinden in de aanpak van The Mental Move. Medewerkers worden gestimuleerd in een proactieve houding ten opzicht van hun mentale gezondheid.
De e-consults en het platform zijn aansprekend en, heel belangrijk, de medewerker heeft zelf de regie in handen. Bij The Mental Move wordt je geholpen door psychologen die snel zien wat er speelt en indien nodig direct een zakelijk zorgtraject opstarten. Door deze samenwerking kunnen wij ons weer volledig focussen op het verzuimstuk.

Rieneke Koning, Lead duurzame inzetbaarheidConsumentenbond

Onderdelen van de mentale helpdesk

1. Direct contact

De Mentale Helpdesk biedt de medewerker binnen kantooruren directe toegang tot gekwalificeerde psychologen door het direct inplannen van een afspraak in onze agenda. Snel, veilig en anoniem (werkgever ontvangt geen informatie).

2. E-consulten

Via het preventieplatform is het mogelijk een e-consult in te plannen met een van onzepsycholoog via een veilige beeldbel verbinding. We bieden preventieve ondersteuning én kunnen indien nodig opschalen naar intensievere zorg. Dat doen wij altijd in overleg.

3. Single Session Therapy (SST)

Als onderdeel van de Mentale Helpdesk biedt The Mental Move Single Session Therapy.

Single Session Therapy (SST) is een behandeling waarbij psycholoog en betrokkene de intentie hebben dat de eerste sessie tevens de laatste zal zijn en beschikbaar is op het moment dat iemand daar behoefte aan heeft. De focus ligt daarbij op de huidige situatie en op zelfredzaamheid. SST is een bewezen effectieve manier van behandelen.

Meer informatie?

Stress verdwijnt niet zomaar van de werkvloer, maar je kunt er wel preventief en proactief iets tegen doen. Met The Mental Move als partner ben je als organisatie op de toekomst voorbereid.

Tijd om in beweging te komen. Kom erachter hoe jij concreet bij kunt dragen aan een gezonder klimaat binnen jouw organisatie – en ga aan de slag!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy akkoord*
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.