Skip to main content

Samen bouwen aan een mentaal gezonde cultuur

Meer openheid over mentale gezondheid en toegankelijke mentale zorg zijn voorwaarden voor gezonde, optimaal functionerende bevlogen werknemers. Met onze doorlopende interne campagne vinden je medewerkers ons wanneer ze ons nodig hebben. Dit doen we door middel van on- en offline communicatiemiddelen en workshops.

  • Bewustwording rondom mentale gezondheid
  • Stimuleren van eigen regie bij medewerkers
  • Samen bouwen aan mentaal gezonde cultuur

De workshop was vol enthousiasme verzorgd door Ruth van de Mental Move. Het was een leuke interactieve workshop waarbij ik met diverse (nieuwe) collega's een mooi gesprek heb gevoerd over wat geluk op werk en in het persoonlijke leven inhoudt.

Emilie Roest, Lead Mens & OrganisatieKWF

De belangrijkste onderdelen

1. Lanceercampagne

Onboarding webinars voor alle medewerkers & managers in combinatie met een interne communicatie campagne (nieuwsbrieven, posters, intranet content).

2. Doorlopende workshops

The Mental Move biedt een doorlopend programma van online thema workshops aan. Dit doen wij via ons preventieplatform, waarop iedere maand minimaal twee verschillende workshops beschikbaar zijn. Zo besteden we iedere maand aandacht aan thema’s rondom preventie op mentale gezondheid, waaronder bijvoorbeeld Grip op Stress, Emotionele Flexibiliteit en Focus. Alle workshops zijn interactief en geven concrete handvatten waarmee medewerkers aan de slag kunnen gaan.

3. Communicatie toolbox

Directe toegang tot communicatiemateriaal met onder andere content om te gebruiken op intranet, posters en nieuwsbrieven. Maandelijks komt er een nieuwsbrief in de toolbox te staan met de nieuwste informatie op het gebied van de preventie van de mentale gezondheid. Met het gebruik van alle informatie uit de communicatie toolbox wordt de zichtbaarheid vergroot rondom het thema van de mentale gezondheid en is er een constante reminder dat The Mental Move er is voor jullie medewerkers.

Meer informatie?

Als HR manager wil je goed zorgen voor je medewerkers.

Wij geloven in de waarde van preventie, voor zowel medewerkers als leidinggevenden.

We denken graag mee over de preventieve mentale zorg die bij jullie organisatie past.

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy akkoord*
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.