Skip to main content

Bewaak en bevorder de gezondheid van jouw medewerkers

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) geeft inzicht in de huidige vitaliteit van jouw medewerkers op basis van hun fysieke en mentale gezondheid.

Met een PMO kun je gericht aan de slag met de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie. Het biedt HR managers de mogelijkheid om een vinger aan de pols te houden en behoeftegericht de juiste problemen aan te pakken. Zeker nu deels thuiswerken de norm wordt.

  • Aangetoond positief effect op verzuim & productiviteit
  • Geheel online
  • Binnen 20 minuten rapportage
  • Wetenschappelijk gevalideerd

De samenwerking met The Mental Move wordt door de medewerkers als waardevol ontvangen. Er werd een inhoudelijk sterke kick-off sessie gegeven en sindsdien leeft het binnen de organisatie. Het feit dat er een vangnet beschikbaar is heeft al een positieve uitwerking.

Mariska StaalAdviseur HRM bij Wilde Ganzen

Een uniek aanbod

Rapportage voor werknemer en werkgever

Het onderzoek vindt plaats door middel van een uitgebreide wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst online.

Na afronding van het onderzoek ontvangt de medewerker direct zijn persoonlijke rapport (via beveiligde e-mail). In dit rapport staan adviezen gericht op bescherming en verbetering van de gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

Daarnaast ontvangt de werkgever (mits er voldoende deelnemers zijn) een geanonimiseerde overzichtsrapportage waarin gezondheidsontwikkeling binnen de organisatie benoemd worden.

Meten van mentale en fysieke balans

  • Wetenschappelijk gevalideerde screening op burnout, depressie en angst (meest voorkomende oorzaken van uitval door mentale aandoeningen)
  • Beinvloedbare Stress -en Energiebronnen op de werkvloer
  • Screening op BRAVO leefstijlgebieden (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding/Gewicht, Ontspanning)
  • Geïntegreerde screening van risico op Hart -en Vaatziekten

Het PMO voldoet aan de actuele richtlijnen

Het PMO is ontwikkeld door experts op het gebied van preventief medisch onderzoek, Ehealth en Mentale Gezondheid. De screening is wetenschappelijk gevalideerd en we maken gebruik van de actuele richtlijnen van het WHO, RIVM en de Gezondheidsraad. Tevens voldoet het PMO aan de Arbowet (2018) en de Leidraad PMO van Werkenden van het NVAB.

Geïntegreerd binnen onze andere dienstverlening

Na het PMO is onze Mentale Helpdesk direct beschikbaar om medewerkers met vragen naar de juiste zelfhulp tools te verwijzen. Daarnaast staan ervaren psychologen klaar voor behandeling of begeleiding bij het voorkomen van uitval. Hiervoor gebruiken wij geen dure vervolgtrajecten, maar One Session Therapy interventies.

Meer informatie?

Veerkrachtige en bevlogen medewerkers: met The Mental Move zorg je voor een gezond werkklimaat.

Meer weten? We laten je graag zien hoe mentale back-up er in de praktijk uitziet. Vul het formulier in en we nemen contact met je op!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy akkoord*
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.