Skip to main content

Op donderdag 23 mei kwamen HR-professionals uit de IT- en Digital sector samen voor een inspirerende middag vol inzichten en uitwisseling over mentale veerkracht op de werkvloer, georganiseerd door The Mental Move in samenwerking met Inergy en Pink Elephant. 

Ontvangst  

Rond half drie ’s middags stroomden de eerste deelnemers binnen. Iedereen was onder de indruk van de prachtige en inspirerende ruimte Suits aan de Kade van Suits & Sundays. Omringd door een kleurrijk interieur en een uitzicht op een muur vol klimop, genoten de deelnemers van een kopje koffie en leerden ze elkaar kennen. 

Introductie en presentatie van Ruth de Heer 

Om drie uur vond de officiële start plaats. Tijdens een kort voorstelrondje werden direct ervaringen en gedachten uitgewisseld, wat leidde tot een levendig gesprek over het thema mentaal verzuim en mentale veerkracht. Ruth de Heer, oprichter van The Mental Move en GZ psycholoog, gaf uitleg over het belang van mentale veerkracht. Ze besprak huidige trends, hun oorsprong, en hoe HR-professionals kunnen inzetten op amplitie en preventie om verzuim te voorkomen. 

College Tour met Daphne Jaspars en Astrid Stoffelsen 

In het tweede deel van de middag vond een College Tour plaats. Daphne Jaspars (People & Performance Manager bij Inergy) en Astrid Stoffelsen (HR Manager bij Pink Elephant) deelden hun ervaringen met het implementeren van een mentaal vitaliteitsprogramma. Ze spraken over het aanloopproces, de uitdagingen en de positieve ontvangst door medewerkers. Deelnemers stelden actief vragen en wilden meer weten over de ondervindingen van Daphne en Astrid. 

Training ‘Leiderschap in een mentaal gezonde organisatie’ 

Hierna gaf Ruth een introductie in de training ‘Leiderschap in een mentaal gezonde organisatie’. Ze begon met het herkennen van signalen van mentale problemen bij collega’s, zoals veranderingen in gedrag en werkprestatie. Praktische tips werden gegeven over hoe je hierover het gesprek aan kan gaan. Ook werd het verschil tussen empathie en sympathie behandeld, wat vervolgens in tweetallen werd geoefend. Deze oefening toonde aan hoe groot de impact van empathie versus sympathie kan zijn bij het overbrengen van een boodschap. 

Afsluiting en borrel 

Als afsluiting was er tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze informele sessie werd nog gebrainstormd over thema’s als generatiemanagement, behoud van medewerkers, de druk van recruiters, werkdruk door personeelstekorten, de man/vrouw verhoudingen en het omgaan met een continu veranderende organisatie. 

Aan het einde van de dag ging iedereen vol inspiratie en motivatie naar huis. Deelnemers gaven aan dat “het erg prettig was om met andere organisaties in de IT hierover te praten”, dat het “fijn was om ervaringen te delen” en dat het werd gewaardeerd om “meer diepgang in de sector te vinden”. Kortom, het was een ontzettend geslaagde middag! 

Wil jij ook met ons in gesprek over mentale veerkracht op de werkvloer en het voorkomen van mentaal verzuim? Neem dan hieronder contact met ons op! Werkzaam als HR-professional in de zorgsector? Meld je dan nu aan voor de Ronde Tafel Zorg op 17 juni door te mailen naar caro-lynn@thementalmove.nl! 

Meer informatie?

Stress verdwijnt niet zomaar van de werkvloer, maar je kunt er wel preventief en proactief iets tegen doen. Met The Mental Move als partner ben je als organisatie op de toekomst voorbereid.

Tijd om in beweging te komen. Kom erachter hoe jij concreet bij kunt dragen aan een gezonder klimaat binnen jouw organisatie – en ga aan de slag!

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy akkoord*
Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.